Reglament 

 

ORGANITZACIÓ

 

El CLUB D’ESPORTS DE MUNTANYA +QUEUNTRAIL, organitza la quinta edició de la MARXA TRAIL SENDERISTA SOLIDARIA CIUTAT D’ALCOI

 

La prova se celebrarà el dissabte dia 19 de octubre de 2019 i començarà a las 08.30 hores des de l’avinguda País Valencià de la ciutat d’Alcoi.

 

La Marxa senderista pedestre te caràcter solidari, destinant la seua recaptació a programes, projectes i campanyes per a la lluita contra el càncer.

La Marxa senderista te un recorregut de 24 kilòmetres,   amb un desnivell acumulat de 1.856 metres

També te com a objectiu fomentar l’esport de muntanya des del respecte a la natura i al territori, mostrant als participants la geografia, cultura i patrimoni natural de las comarques de l’Alcoià y el Comtat.

 

El traçat del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi transcorre per zona de Pre-parque del Parc Natural de la Serra Mariola i Parc Municipal Natural del Racó de San Bonaventura, entre pistes, camins, seders, SL, PR i GR7, del terme municipal d’Alcoi.

 

 

DADES T’ECNIQUES

 

Desnivell positiu: 928 m.

Distancia: 24 Km.

Superfície del recorregut:

 • 85% Sendes

 • 8% Asfalt

 • 4 % Pistes Forestals

 • 3% Via Verda

Dificultat Tècnica: Mitja

Dificultat Física: Alta

Punt més Alt: 885 m. (Cim de Barxell)

Punt més baix: 526 m. (Passeig de Cervantes)

Temps màxim per a tancament: 6 hores

 

 

PARTICIPACIÓ

 

La Marxa senderista pedestre es desenvolupa en la modalitat d’EQUIPS  baix la modalitat de semi-autosuficiència.

 

Els equips estaran compostos per quatre individus que poden participar com independents o representar a Empreses, Clubs i Associacions.

 

Per a participar serà necessari:

 • Tenir 18 anys complits.

 • Conèixer y acceptar las condiciones del present reglament.

 • No tenir cap problema físic i de salut en general, que l’impedeixi el normal desenvolupament de la prova, previ signatura de document d’aptitud física.

 • Abonar la quota econòmica d’inscripció.

 

 

CATEGORIES

 

Els equips s’inscriuran en categoria única, podent utilitzar qualsevol d’aquestes fórmules:

           

 • (4 homes, o 3 homes  1 dona).

 • (4 dones, o 3 dones i 1 home).

 • (2 dones i 2 homes).

 

 

INSCRIPCIONS

 

Les inscripcions se realitzaran mitjançant l’apartat “Inscripcions” de la web www.trailsolidarialcoi.com, on estarà detallada tota la informació necessària per a realitzar l’esmentat tràmit.

 

La inscripció de l’equip sols serà vàlida quan l’organització així ho confirmi mitjançant comunicació directa al responsable del mateix i en dos comunicats.

 1. Comunicació de l’empresa “Mychip” responsable de la tramitació de les inscripcions, confirmant la recepció de l’ingrés econòmic i la inscripció provisional.

 2. Comunicació de l’organització “C.E.M. +QUEUNTRAIL”, confirmant la inscripció definitiva.

 

Serà necessari:

 • Omplir el formulari d’inscripció (Tots els camps)

 • Efectuar el pagament corresponent.

           

Una vegada realitzada la inscripció i aquesta estigues degudament confirmada, no hi haurà retornament de l’import econòmic donat el caràcter solidari de la prova, destinant la quantia a la lluita contra el càncer.

 

Els drets d’inscripció inclouen:

 • Participació en la cursa.

 • Abastiments en cursa i en meta.

 • Segur d’accidents.

 • Medalla “Finisher” a tots els participants que finalitzen la prova.

 • Samarreta oficial.

 • Caixa del corredor/a.

 • La satisfacció d’haver contribuït a una bona causa.

 

 

LÍMIT DE PARTICIPANTS

 

Les places d’inscripció son limitades, atenent a les indicacions i limitacions que ha disposat la Direcció General del Medi Natural de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana, en ares de una major protecció del territori i la fauna del Parc Natural de la Serra de Mariola.

 

Per a la edició 2019 el límit de participants es de 600 participants.

 

 

CANVIS DE COMPONENTS D’EQUIP

 

En el cas de que per motius justificats, un membre de l’equip tingues que ser substituït per un altre, se deurà tenir en compte el següent:

 • El canvi sols se podrà efectuar dintre del termini compres entre les 22:00 del dia 17 de setembre i les 18:00 del dia 05 d’octubre de 2019.

 • El canvi i per motius de la suma de les edats i de sexe, poden suposar la inclusió de l’equip en altra categoria.

(En l’apartat “inscripcions” de la web oficial www.trailsolidarialcoi.com queda detallat como procedir per a realitzar un canvi de component d’un equip).

 

 

CLASIFICACIONS 

 

Els equips participants aconseguiran la seua classificació oficial una vegada hagen passat per tots els controls de la cursa, i creuat la meta els quatre components del mateix, sent el temps oficial d’aquest, el que marqui l’últim-a corredor-a de l’equip que passi per línia de meta.

 

Les classificacions per equips i individuals seran exposades en lloc visible a la finalització de la prova i s’inclouran en la web oficial del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi, www.trailsolidarialcoi.com.

 

Tots els participants que completen el recorregut i entren en meta dintre del límit horari, apareixeran en la classificació individual

 

 

TROFEUS

 

L’Organització entregarà els següents premis:

 

 • MEDALLA “FINISHER” a tots els participants que finalitzen la prova dintre del temps límit previst per a la prova.

 • BANDERI a l’equip que finalitzi la prova i que entre els seus quatre components sumi major nombre d’anys.

       Per a rebre aquests premis, serà imprescindible estar present en la cerimònia d’entrega de trofeus.

       NO s’admetran representants.

 

 

CONTROLS DE PAS (CP)

 

Els participants deuran passar obligatòriament per els controls de pas (CP) disposats per l’organització per a un millor control, seguretat i legalitat de la cursa.

 

 • S’establiran diferents punts de control, manuals i electrònics.

 • Estaran degudament senyalitzats.

 • Seran visats pels jutges de la prova.

 • No passar per algun d’ells comportarà la immediata desqualificació de l’equip.

 • L’organització se reserva la possibilitat de col·locar punts de control en llocs del circuit no especificats.

 

 

UBICACIÓ DELS COLTROLS DE PAS 

                     

Ubicació                                 

Molí Payá                                                                                    

Ermita de Barxell                                  

Racó de Sant Bona Ventura

 

TEMPS

 

 • El temps màxim establert per a realitzar la cursa serà se 6 hores.

 • S’estableixen temps màxims de pas per als Controls Límits de Pas (CLP). Qui  superin el temps màxim establert al pas dels respectius controls seran desqualificats i convidats a abandonar la cursa.

 • Els participants que siguin desqualificats deuran entregar el seu Dorsal de control als jutges o membres de l’organització que li el demani. Si desitja recuperar el dorsal, ho podrà sol·licitar a l’organització en línia de meta una vegada es tanqui la cursa.

 • Aquells que hagin segut desqualificats deuran retirar-se del circuit i tornar al punt de meta amb els vehicles que disposi l’organització per a tal fi. Continuar al recorregut serà baix la seua total responsabilitat.

 • Continuar el en circuit una vegada desqualificats, pot suposar un gran risc de seguretat per aquestes persones  un seriós problema per a l’organització, pel que preguem fer cas a les indicacions  consells de l’organització. Continuar al circuit una vegada comunicada la desqualificació, serà baix la total responsabilitat del/de la participant que així ho decideixi.

 

La cursa disposarà del Servei de “Jutge de tancament”. Aquest servei serà prestat per al menys dos jutges coneixedors del recorregut que tancaran la prova, per a garantir la seguretat dels participants i el compliment de l’horari. Aquest servei tindrà autoritat per a, si així ho consideres necessari, convidar a abandonar la prova a aquells participants als qui se li detectes mal estat físic, arribaren als controls fora de l’horari límit de pas, foren abastits fora dels espais indicats, o atemptaren contra el medi natural.

 

 

CONTROL LÍMIT DE TEMPS (CLT)

 

S’estableixen un punt de control de temps per a garantir l’horari i la seguretat en tot el recorregut i per a tots els participants.

 

Ubicació                                   

Racó de Sant Bonaventura

 

MAPA I LLIBRE DE RUTA

 

El trajecte discorre per sendes, pistes, camins, SL, PR y GR transitables. Podreu descarregar-vos el Track i el Llibre de ruta en la web www.trailsolidarialcoi.com. L’organització aconsella descarregar-se la seua APP per a Android i IOS (Trailsolidarialcoi) on podreu vorer el recorregut, llibre de ruta, accés a facebook, i més informació interessant.

 

 

SEGURETAT

 

En cas de  condicions meteorològiques adverses, o per altres raons de seguretat per als los participants i del territori, l’organització se reserva el dret a cancel·lar, parar la prova, modificar el recorregut o a variar els límits horaris.

 

EN EL CAS DE QUE LA GENERALITAT VALENCIANA, A MITJANSANT ELS EUS REPRESENTANTS DE LA CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT DECRETE ALTERTA 3 PER A EIXE DIA, LA PROVA QUEDARÀ SUSPESA.

(En aquest cas, aliè a l’organització, las quotes d’inscripció no seran tornades i seran destinades a la lluita contra el càncer).

 

La suspensió de la prova serà  comunicada als participants mitjançant correu  electrònic, en la nostra pàgina web i Facebook.

 

Per seguretat dels participants, serà obligatori seguir les indicacions dels membres de l’organització, els quals estaran degudament identificats.

 

L’organització disposarà de personal sanitari i mitjans de transport en punts estratègics del recorregut i d’un pla de rescat  evacuació en cas de necessitat, així com de personal especialitzat encarregat de vetlar per la seguretat dels participants.

 

 

ABANDONS I RETORN A ALCOI

 

En cas d’abandonament d’algun participant, es obligatori comunicar-ho en el control de pas més pròxim o als components de l’equip “Jutge de tancament” o a membres de l’organització en ruta o en abastiments, i entregar-los el “Xip”.

Els participants que abandonen o siguin desqualificats de la competició i el seu estat els permès desplaçar-se, deuran dirigir-se al punt d’evacuació més proper. L’organització disposarà d’un servei de retorn a Alcoi per aquells participants que abandonen la competició i no puguin fer-ho pels seus propis mitjans. Els serveis de retornament (quan no siguin emergències), es realitzaran al completar la capacitat dels vehicles disposats, o a la finalització de la prova en eixe punt.

 

En cas de necessitat d’evacuació per accident o lesió greu que impedeixa l’aproximació a peu a un dels punts de retorno, es deurà contactar amb l’organització cridant al número de telèfon d’emergències facilitat per l’organització (inclòs al dorsal), i per tots els mitjans possibles per activar l’operatiu de rescat.

 

PUNTS DE RETORN

Ubicació                                               

Casetes del Salt                                                              

Ermita de Barxell                                   

Racó de Sant Bonaventura                   

Font del Quinze

 

ABASTIMENTS

 

L’organització disposarà al llarg del recorregut d’abastiments amb aliments líquids i sòlids.

 

Els abastiments tenen la funció de contribuir a l’aportació de líquid i aliment de manera complementaria als productes que lògicament deu portar cada participant, donat el caràcter d’autosuficiència de la prova.

 

Atenent a la voluntat de l’organització de respectar els conceptes de cursa eco-responsable, en els abastiments no s’entregaran gots ni botelles per a servir líquids, pel que  els participants deuran portar els seus bidons o recipients para tal fi.

 

El consum de líquids sols es podrà fer fet us dels gots i bidons de cada participant, mai directament de les botelles de l’organització.

 

Tots els abastiments estaran degudament senyalitzats.

 

Dintre de la zona d’abastiment se disposaran  contenidors per a depositar els residus.

 

L’abastiment d’aliments i líquids als participants tan sols se podrà realitzar en els abastiments oficials de l’organització, pel que queda totalment prohibit oferir abastiment fora d’aquestes zones. Infligir aquesta norma comportarà la immediata desqualificació de l’equip.

 

Els participants deuran tenir en compte les distancies entre abastiments per administrar les seues ingestes.

 

Els participants deuran fer gala de la seua solidaritat consumint els productes necessaris i tenint en compte als participants que queden per arribar.

 

Ubicació dels abastiments:

Ubicació                                Dotació                         

Carretera del Salt                  Líquid                               

Ermita de Barxell                   Líquid                              

Font del Quinzet                    Líquid                              

Meta                                      Líquid i Sòlid

 

 

CONTROL D’EIXIDA

 

Previ  a l’inici de la cursa s’efectuarà un control obligatori per a poder accedir al recinte tancat d’eixida.

 

 • Es verificaran els dorsals, la composició dels equips i el material obligatori.

 • Es realitzarà un control de signatures com acceptació de compromís de respecte las espais naturals, fauna i flora.

 • Es verificarà el marcatge amb el número de dorsal en las barretes, gels i demés aliments empaquetats que aporten els participants.

 

 

DORSALS

 

Els participants deuran portar en tot moment els dorsals facilitats per l’organització situats en la part davantera i de manera visible.

 

 • No es poden retallar, tapar, doblar ni modificar.

 • Els dorsals corresponents a equips que participen en nom d’empreses s’identificaran amb el logotip d’aquesta.

 • Els dorsals corresponents a equips independents s’identificaran amb numeració.

 • Per recollir el dorsal, els participants deuran presentar obligatòriament el seu DNI.

 

 

DIRECCIÓ DE CURSA I COMISSARIS

 

El Director de Cursa es el  màxim responsable del desenvolupament de la Marxa Trail Solidaria Ciutat d’Alcoi.

 

El Director de Cursa, comissaris i jutges podran retirar de la competició a un corredor, corredora o equip, quan consideren que este-a o estos-as tinguin debilitades les seues capacitats físiques o tècniques com a conseqüència de la fatiga, o les seues condicions no siguin las apropiades para continuar en la cursa. Així mateix, podran desqualificar als participants que actuen de forma irresponsable e irrespectuosa davant els membres de l’organització, senyalitzacions, elements naturals i patrimoni monumental  artístic. També podran desqualificar-los per infringir qualsevol de les normes establertes en aquest reglament.

 

El Director de Cursa podrà suspendre, acurtar, neutralitzar o detenir la cursa, per seguretat o causes de força major que així ho aconsellen.

 

Els jutges son els responsables del desenvolupament de la competició i de vetlar per el compliment estricte d’aquest reglament.

 

 

MATERIAL PERSONAL ACONSELLAT I OBLIGATORI

 

S’aconsella als participants disposar, per la seua pròpia seguretat i comoditat, del següent material:

 

Aconsellable:

 • Motxilla

 • Ulleres de Sol

 • Mapa

 • Gorra o “buff”

 • Bolsa porta residus

 • Crema solar i vaselina o crema hidratant.

 • Xiulit

 • GPS

 • Manta Tèrmica

 • Chubasquero

 • Jaqueta Tallavent

 • Guants

 

Obligatori:

 • Bidó, got o recipient per a líquid. Mínim 1 litre. (Hi haurà control)

 • Menjar (La prova es d’autosuficiència)

 • Frontal de llum o llanterna.

 • Imperdibles per al dorsal.

 • Telèfon Mòbil (Per a cridades d’emergència).

 • Manta Tèrmica

 

 

 

SERVEI DE GUARDA ROBA

 

Hi haurà un servei de guarda roba per als participants, el qual s’obrirà una hora i mitja abans de l’inici de la prova, i se tancarà trenta minuts abans de l’inici de la prova. Tornarà a obrir-se en el moment arribi el primer participant a meta.

 

 • Les borses es recolliran en el mateix lloc que es depositaren.

 • Las borses deuran estar perfectament tancades i sense objectes solts a l’exterior.

 • Per a fer us del servei de guarda roba serà imprescindible presentar el dorsal i el DNI.

 • Tan sols s’admetrà una borsa per participant.

 • Per a recollir la borsa, una vegada finalitze la prova, serà necessari presentar el dorsal i DNI, o justificant de l’organització.

 • En cap cas las borses oblidades s’enviaran a cap destí.

 • L’organització no es fa responsable dels objectes de valor que pogueren contenir les borses depositades.

 

 

DESQUALIFICACIONS

 

Serà motiu de desqualificació:

 • No passar el control d’eixida.

 • No passar per els controls de pas. (CP).

 • Ser abastit fora de les zones previstes per l’organització.

 • Superar el límit horari de un CLT.

 • No socórrer a un participant que demani auxili.

 • Demandar ajuda sense necessitar-la.

 • No complir las normes del Parc Natural de la Serra de  Mariola.

 • Tirar brossa o deixalles fora dels llocs indicats.

 • “Doping”

 • Transitar per fora dels senders o camins pertanyents al recorregut.

 • Utilitzar transport exterior.

 • Incorrecció en la disposició dels dorsals.

 • No complir les indicacions dels jutges i comissaris.

 

 

INFORMACIÓ GENERAL

 

L’organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetlarà per a evitar-los.

 

Està prohibit als participants, participar amb algun tipus de mascota.

 

L’organització es reserva el dret de modificar las bases d’aquest reglament o suspendre’l, atenent a causes de força major. En aquest cas, es comunicaria a tots els inscrits.

 

Al inscriure’s, tot participant accepta sense reserves el present reglament i es compromet a respectar-lo, així com l’ètica de la cursa i la normativa annexa. Així mateix, certifica que no pateix cap malaltia, afecció o deficiència física que l’impedeixi realitzar la prova amb total normalitat.

 

 

RECLAMACIONS

 

Qualsevol reclamació a aspectes relacionats amb la cursa deurà ser presentada per escrit o verbalment, especificant les dades personals del reclamant i indicant els detalls de la seua reclamació.

 

Cada reclamació  anirà acompanyada d’una fiança de 30 €, que es tornarà si el jurat accepta la reclamació.

 

Les reclamacions podran presentar-se fins l’hora de finalització del Trail.

 

Jurat de la prova:

El jurat de la prova es constituirà para dirimir sobre las possibles reclamacions que els participants puguin presentar.

 

Estarà composat per:

 • El Director de Cursa.

 • El Jutge Principal.

 • El Comissari responsable de la seguretat.

 • Un representant dels corredors escollits per sorteig.

 

 

SEGUR DE RESPONSABILITAT CIVIL

 

La prova estarà coberta per un segur de responsabilitat civil, el qual no serà vàlid en cas d’imprudència, negligència o inobservança de las Lleis o el present reglament, així com tampoc els danys produïts en els desplaçaments, (Origen-Alcoi-Origen).

 

 

SEGUR D’ACCIDENT

 

L’organització contractarà per a tots els participants un segur d’accidents que els garanteixi la seua assistència sanitària en cas d’un hipotètic accident.

Tots els participants rebran complida informació sobre les cobertures i aplicacions del segur.

 

 

RESPONSABILITATS

 

Els participants prenen part en la cursa baix la seua responsabilitat. Sobre ells recau la decisió de participar i realitzar la cursa.

 

Els participants eximeixen a l’organització de las reclamacions o demandes basades en suposades accions o no accions dels participants u altres que actuen al seu favor, així com de les reclamacions o demandes resultants dels danys que puguin succeir-los als participants i o als seus materials, inclosos la pèrdua o l’extraviament.

 

Els participants deuran signar els documents que els sol·liciti l’organització com compromís d’acceptació d’aquestes bases.

 

 

DRETS D’IMATGE

 

L’organització es reserva els drets de les imatges, prenent i recopilant fotografies, vídeo i informació de la prova, així com d’utilitzar tot aquest material per a anuncis, relacions públiques o qualsevol altre propòsit periodístic per a promoció de la cursa.

 

En el cas de que en l’entrada a meta els participants que creuen aquesta, es facin acompanyar de menors d’edat, l’organització entendrà que els seus pares o tutors l’autoritzaran a publicar les fotos en les que aquets apareguin.

 

 

NORMES DEL PARC NATURAL DE LA SERRA DE MARIOLA

 

Aquestes normatives d’obligat compliment per a tots els participants s’estableixen per a seguir conservant en perfecte estat aquests espais naturals  tan espacials i singulars.

 

No està permès:

 • Encendre foc o tirar objectes en combustió.

 • Arrancar i o destruir plantes.

 • Capturar, matar o molestar a las especies de fauna silvestre.

 • Tirar brossa o deixalles.

 • Passar per zones d’accés restringit.

 • Transitar campo a través.

 

 

CURSA ECO-RESPONSABLE

 

La MARXA TRAIL SOLIDARIA CIUTAT D’ALCOI assumeix la condició de marxa Eco-Responsable.

 

Aquest tipus de curses son las que en tot moment son respectuoses amb la muntanya i tenen com objectiu l’impacte nul sobre el medi ambient i la sensibilització a protegir un entorn natural excepcional. L’organització va més en lla de les normatives existents per a que la cursa sigui un model de referència, i que l’actitud dels participants es converteixi en exemple per a tots el corredors, excursionistes i visitants.

 

El recorregut la MARXA TRAIL SOLIDARIA CIUTAT D’ALCOI, transcorre per pistes, camins i senders transitats freqüentment dintre i fora del Parc Municipal Natural del Racó de Sant Bonaventura, como es el cas del GR-7, SL i els PR que transcorren per les comarques de l’Alcoià.

 

Durant la prova, personal dels Parcs Naturals i de l’organització realitzaran un seguiment al llarg de l’itinerari per comprovar el comportament dels participants i visitants, en els que ja es habitual l’actitud de mantenir la muntanya en el seu estat natural. Per aquest motiu, l’organització vetlarà l’estricte compliment de les normes de respecte i conservació dels territoris, amb l’objectiu de que en ningun cas haja alteracions en el recorregut, així com ningun tipus d’abocament o residu. Per això, estaran degudament senyalitzades les zones d’abastiment i de depòsit de residus. Fora d’aquest espais, els participants deuran carregar amb el seus residus fins a la seua arribada a la meta com lo faria qualsevol excursionista habitual.

 

Finalitzada la rova, el C.E.M. +QUEUNTRAIL, entitat organitzadora, es compromet a revisar tot el circuit per a retirar qualsevol deixalla i valorar l’estat del recorregut, així com a aplicar las mesures correctores que siguin precises per a mantenir el recorregut en perfecte estat.

Amb la col·laboració de:

 

Castellano

ORGANIZACIÓN

 

El CLUB D’ESPORTS DE MUNTANYA +QUEUNTRAIL, organiza la tercera edición de  la MARXA SOLIDARIA CIUTAT D’ALCOI.

 

La prueba se celebrará el sábado día 8 de abril 2017 y dará comienzo a las 08.00 horas desde la avenida País Valencià de la ciudad de Alcoi.

 

La prueba senderista tiene carácter solidario, destinando su recaudación para la lucha contra el cáncer, teniendo como beneficiarios las asociaciones: Asociación Española Contra el Cáncer (AECC) y “Associació Comarcal pel suport i ajuda en el tractament del Càncer” (SOLC).

 

La prueba con un recorrido de 23 kilómetros  y con un desnivel acumulado de 1.896 metros, pretende fomentar el deporte de montaña desde el respeto a la naturaleza y al territorio, mostrando a los participantes la geografía, cultura y patrimonio natural de las comarcas del Alcoià, el Comtat i la Foia.

 

El recorrido La Marha Solidaria discurre por el Parque Natural de la Serra Mariola y Parque Municipal Natural del Racó de San Bonaventura, entre pistas, caminos, sederos, SL, PR y GR7.

 

DATOS  TÉCNICOS

Desnivel: 993 metros +

Distancia: 23 Km.

Superficie recorrido:

- 81 % sendas

- 8 % asfalto

- 4% pistas forestales

- 3% Vía Verde

Tiempo máximo: 6:00 horas

Dificultad técnica: baja

Dificultad física: Baja/Mediana

Punto más alto: Sant Cristòfol - 889

Punto mas bajo: Salida y Meta - 540 m.

 

PARTICIPACIÓN

 

La prueba senderista se desarrollará en la modalidad de EQUIPOS y bajo la modalidad de autosuficiencia.

 

Los equipos estarán compuestos por cuatro individuos que pueden participar como independientes o representar a Empresas, Clubes y Asociaciones.

 

Para participar será necesario:

 • Tener 18 años cumplidos.

 • Conocer y aceptar las condiciones del presente reglamento.

 • No tener ningún problema físico y de salud en general, que le impida el normal desarrollo de la prueba, previa firma de documento de aptitud física.

 • Abonar la cuota económica de inscripción.

 

 

CATEGORIAS

 

Los equipos se podrán inscribir en categoría única, pudiendo optar por una de las siguientes opciones:

           

- Masculina (4 hombres, o 3 hombres y 1 mujer).
- Femenina (4 mujeres, o 3 mujeres y 1 hombre).
- Mixta (2 mujeres y 2 hombres).

 

INSCRIPCIONES

 

Las inscripciones se realizarán a través del Apartado “Inscripciones” de esta web, donde estará detallada toda la información necesaria para realizar dicho trámite.

 

La inscripción del equipo solo será válida cuando la organización así lo confirme mediante comunicación directa al responsable del mismo y en dos comunicaciones.

 1. Comunicación de la empresa “Mychip”, confirmando la recepción el ingreso económico y la inscripción provisional.

 2. Comunicación de la organización “C.E.M. +QUEUNTRAIL”, confirmando la inscripción definitiva.

 

Para ello será necesario:

 • Rellenar el formulario de inscripción (Todos los campos)

 • Efectuar el pago correspondiente.

           

Una vez realizada la inscripción y esta esté debidamente confirmada, no habrá retorno del importe económico dado el carácter solidario de la prueba.

 

Los derechos de inscripción incluyen:

 • Participación en la marcha senderista.

 • Avituallamientos en carrera y en meta.

 • Seguro de accidentes.

 • Medalla “Finisher” a todos los corredores que finalicen la prueba.

 • Camiseta oficial.

 • Bolsa del corredor/a.

 • La satisfacción de haber contribuido a una buena causa.

 • Participar en los sorteos que se celebren entre todos los equipos participantes.

 

 

LÍMITE DE PARTICIPANTES

 

Las plazas de inscripción son limitadas, atendiendo a las indicaciones y limitaciones que ha dispuesto la Dirección General del Medio Natural de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana, en aras de una mayor protección del territorio y la fauna del Parque Natural de la Sierra de Mariola.

En la edición 2017 el límite es de 352 participantes.

 

 

CAMBIOS DE COMPONENTES DE EQUIPO

 

En el caso de que por motivos justificados, un miembro del equipo tuviera que ser sustituido por otro, se deberá tener en cuenta lo siguiente:

 • El cambio solo se podrá efectuar dentro de los plazos que anuncie la organización.

 (En el apartado “inscripciones” de la web oficial queda detallado como proceder para realizar un cambio de componente de un equipo).

 

 

CLASIFICACIONES 

 

Los equipos participantes lograrán su clasificación oficial una vez hayan cruzado la meta los-as cuatro componentes del mismo, siendo el tiempo oficial de este, el que marque el último-a corredor-a del equipo que pase por línea de meta.

 

Las clasificaciones por equipos e individuales serán expuestas en lugar visible a la finalización de la prueba y se insertarán en la web oficial del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi.

 

Todos los participantes que completen el recorrido y entren en meta dentro del límite horario, aparecerán en la clasificación individual

 

 

TROFEOS

 

La Organización entregará los siguientes premios:

 

 • MEDALLA “FINISHER” a todos los participantes  que finalicen la prueba dentro del tiempo límite previsto para la prueba.

 

Para recibir los premios, será imprescindible estar presente en la ceremonia de entrega de trofeos. NO se admitirán representantes.

 

La entrega de medallas se iniciará a los 15 minutos de cruzar la meta el primer equipo. Seguidamente se irán entregando los trofeos y medallas de manera ininterrumpida.

 

 

CONTROLES DE PASO (CP)

 

Los participantes deberán pasar obligatoriamente por los controles de paso (CP) dispuestos por la organización para un mejor control y legalidad de la carrera.

 

 • Estarán debidamente señalizados.

 • Se establecen dos puntos de control de tiempo para garantizar la seguridad en todo el recorrido y para todos los participantes

 • Serán visados por los jueces de la prueba.

 • No pasar por alguno de ellos acarreará la inmediata descalificación del equipo.

 • La organización se reserva la posibilidad de colocar un punto de control o más en lugares del circuito no especificados.

 

 

UBICACIÓN DE LOS CONTROLES DE PASO

TIEMPOS

 

 • El tiempo máximo establecido para realizar la carrera será de 6 horas 30 minutos.

 • Se establecen tiempos máximos de paso por los (CLP). Quienes superen el tiempo máximo establecido al paso de los respectivos controles podrán ser descalificados.

 • Los marchadores que sean descalificados deberán entregar el Dorsal de control a los jueces o miembros de la organización que se lo requiera. Si desean recuperar el dorsal, lo podrás solicitar a la organización en línea de meta.

 • Aquellos que hayan sido descalificados y deseen completar el recorrido, lo podrán hacer, pero bajo su total responsabilidad.

 

 

 

MAPA Y LIBRO DE RUTA

 

El trayecto discurre por sendas, pistas, caminos, SL, PR y GR transitables. Podéis descargaros el Track y el Libro de ruta en la web www.trailsolidarialcoi.com. La organización dispondrá de una app donde podréis ver el recorrido, libro de ruta, acceso a facebook, y más información interesante.

 

 

SEGURIDAD

 

En caso de  condiciones meteorológicas adversas, o por otras razones de seguridad para los participantes y del territorio, la organización se reserva el derecho a cancelar, parar la prueba, modificar el recorrido o a variar los límites horarios.

 

EN EL CASO DE QUE LA GENERALITAT VALENCIANA, A TRAVÉS DE SUS REPRESENTANTES DE LA CONSELLERIA DE MEDIO AMBIENTE DECRETE ALTERTA 3 PARA ESE DÍA, LA PRUEBA QUEDARÁ SUSPENDIDA.

(En este supuesto, ajeno a la organización, las cuotas de inscripción no serán devueltas y serán destinadas a la lucha contra el cáncer).

 

Por seguridad de los participantes, será obligatorio seguir las indicaciones de los miembros de la organización, los cuales estarán debidamente identificados.

 

La organización dispondrá de personal sanitario y medios de transporte en puntos estratégicos del recorrido y de un plan de rescate y evacuación en caso de necesidad, así como de personal especializado encargado de velar por la seguridad de los participantes.

 

La prueba dispondrá del Servicio de “Juez de cierre”. Este servicio será prestado por al menos dos jueces conocedores del recorrido que cerrarán la prueba, para garantizarán la seguridad de los participantes y el cumplimiento del horario. Este servicio tendrá autoridad para, si así lo consideran necesario invitar a abandonar la prueba a aquellos participantes a los que se les detectara mal estado físico, llegaran a los controles fuera del horario límite de paso, fueran avituallados fuera de los espacios indicados para ello, o atentaran contra el medio natural.

 

En caso de abandono de algún-a participante, es obligatorio avisar al control más próximo o a los componentes del equipo “Juez de cierre”, y entregarles el Dorsal.

 

EN CAS D'ACCIDENT

En el caso de que que cualquier participante  sufra un accidente y necesite asistencia en establecimiento sanitario, y el el caso de que acuda por sus medios, deberá acudir obligatóriamente al SANATORIO SAN JORGE, en la calle Oliver de Alcoi.

Deberá rellenar una documentación y parte de siniestro, que en primer lugar le ofrecerán   los servicios sanitarios y de seguridad del Trail. Estos documentos los entregará en el SANATORIO SAN JORGE. El el Sanatorio también dispondrán de documentos

Los números de referencia de las pólizas que deberán  consignar en los documentos son:

Para el Trail: 03446292701159

Para la Marcha: 03446292701160

Para los Voluntarios: 03446292701161

SANATORIO DE SAN JORGE

C/ Oliver

Teléfono 965330400 - Móvil 625666301

Localización GPS  N 38º 41' 34"  O 00º 29' 90"

 

ABANDONOS Y REGRESO A ALCOI

 

Los participantes que abandonen o sean descalificados de la competición y su estado les permita desplazarse, deberán dirigirse al punto de evacuación más cercano. La organización dispondrá de un servicio de retorno a Alcoi para aquellos participantes que abandonen la competición y no puedan hacerlo por sus propios medios. Los servicios de retorno (cuando no sean emergencias), se realizarán al completar la capacidad de los vehículos dispuestos para ello, o a la finalización de la prueba en ese punto.

 

En caso de necesidad de evacuación por accidente o lesión grave, que impida la aproximación a pie a uno de los puntos de retorno, se deberá contactar con organización llamando al número de teléfono de emergencias facilitado por la organización (insertado en el dorsal), y por todos los medios posibles para activar el operativo de rescate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AVITUALLAMIENTOS

 

La organización dispondrá a lo largo del recorrido de avituallamientos dotados de alimentos líquidos y sólidos.

 

Los avituallamientos tienen la función de contribuir al aporte de líquido y alimento de manera complementaria a los productos que lógicamente debe portar cada participante.

 

Atendiendo a la voluntad de la organización de respetar los conceptos de carrera eco-responsable, en los avituallamientos no se suministrarán vasos para dispensar líquidos, por lo que los participantes deberán llevar sus bidones o recipientes para tal fin.

 

Todos los avituallamientos estarán debidamente señalizados.

 

Dentro de la zona de avituallamiento se dispondrán contenedores para depositar los residuos.

 

El avituallamiento a los senderista tan solo se podrá realizar en los avituallamientos oficiales de la organización, por lo que queda totalmente prohibido ofrecer avituallamiento fuera de estas zonas. Infligir esta norma puede acarrear la inmediata descalificación del equipo.

 

Los participantes deberán tener en cuenta las distancias entre avituallamientos para administrar sus ingestas.

 

 

Ubicación de los avituallamientos:

CONTROL DE SALIDA

 

Previo  al inicio de la marcha senderista se efectuará un control obligatorio para poder acceder al recinto cerrado de salida.

 

 • Se Verificarán los dorsales la composición de equipos y el material obligatorio.

 • Se realizará un control de firmas como aceptación de compromiso de respeto a los espacios naturales, fauna y flora.

 

 

DORSALES

 

Los participantes deberán llevar en todo momento los dorsales facilitados por la organización situados en la parte superior del pecho y de manera visible.

 

 • No se pueden recortar, tapar, doblar ni modificar.

 • Los dorsales correspondientes a equipos que participen en nombre de empresas se identificarán con el logotipo de esta.

 • Los dorsales correspondientes a equipos independientes se identificarán con numeración.

 • Para recoger el dorsal, los participantes deberán presentar obligatoriamente su DNI.

 

 

DIRECCIÓN DE CARRERA Y COMISARIOS

 

El Director de Carrera es el  máximo responsable del desarrollo de la Marcha Senderista.

 

El Director de Carrera, comisarios y jueces podrán retirar de la prueba a un senderista, o equipo, cuando consideren que este-a o estos-as tengan mermadas sus capacidades físicas o técnicas como consecuencia de la fatiga o sus condiciones no sean las apropiadas para continuar en la marcha senderista. Así mismo, podrán descalificar a los participantes que actúen de forma irresponsable e irrespetuosa ante los miembros de la organización, señalizaciones, elementos naturales y patrimonio monumental y artístico.

 

El Director de Carrera y los Comisarios podrán suspender, acortar, neutralizar o detener la marcha senderista, por seguridad o causas de fuerza mayor que así lo aconsejen.

 

Los jueces son los responsables del desarrollo de la competición y de velar por el cumplimiento estricto de este reglamento.

 

 

MATERIAL PERSONAL ACONSEJADO Y OBLIGATORIO

 

Se aconseja a los participantes disponer, para su propia seguridad y comodidad, el siguiente material:

 

Aconsejable:

 • Mochila

 • Gafas de sol

 • Mapa

 • Gorra o “buff”

 • Bolsa porta residuos

 • Crema solar y vaselina o crema hidratante.

 • Silbato

 • Teléfono Móvil

 • GPS

 • Manta Térmica

 • Chubasquero

 • Chaqueta cortaviento

 

Obligatorio:

 • Bidón o recipiente para líquido. Mínimo 1 litro. (Habrá control)

 • Comida (La prueba es de autosuficiencia)

 • Imperdibles para el dorsal.

 • Marcaje con el número de dorsal en las barritas, geles y demás alimentos empaquetados (Habrá control)

 

 

SERVICIO DE GUARDARROPA

 

Habrá un servicio de guardarropa para los participantes el cual se abrirá una hora y media antes del inicio de la prueba y se cerrará treinta minutos antes del inicio de la prueba. Volverá a abrirse en el momento llegue el primer participante a meta.

 

 • Las bolsas se recogerán en el mismo lugar que se depositaron.

 • Las bolsas deberán estar perfectamente cerradas y sin objetos anexos.

 • Para hacer uso del servicio de guardarropa será imprescindible presentar el dorsal y el DNI.

 • Tan solo se admitirá una bolsa por corredor.

 • Para recoger la bolsa, una vez finalice la prueba, será necesario presentar el dorsal y DNI, o justificante de la organización.

 • En ningún caso las bolsas olvidadas se enviarán a ningún destino.

 • La organización no se hace responsable de los objetos de valor que pudieran contener las bolsas depositadas.

 

 

DESCALIFICACIONES

 

Será motivo de descalificación:

 • No pasar el control de salida.

 • No pasar por los controles de paso (CP).

 • Ser avituallado fuera de las zonas previstas para ello.

 • Superar el límite horario de un CLT

 •  No socorrer a un participante que demande auxilio.

 • Demandar ayuda sin necesitarla.

 • No cumplir las normas del Parque Natural de la Serra de  Mariola.

 • Tirar basuras o desperdicios fuera de los lugares indicados para ello.

 • “Doping”

 • Transitar fuera de los senderos o caminos pertenecientes al recorrido.

 • Utilizar transporte exterior.

 • Incorrección en la disposición de los dorsales.

 

 

INFORMACIÓN GENERAL

 

La organización no se hace responsable de los accidentes o daños que puedan recibir o producir los participantes, si bien velará para evitarlos.

 

Está prohibido a los participantes, participar con algún tipo de mascota.

 

La organización se reserva el derecho de modificar las bases de este reglamento o suspenderlo, atendiendo a causas de fuerza mayor. En este caso, se comunicaría a todos los-as inscritos-as.

 

Al inscribirse, todo participante acepta sin reservas el presente reglamento y se compromete a respetarlo, así como la ética de la carrera y la normativa anexa.

 

 

RECLAMACIONES

 

Cualquier reclamación a aspectos relacionados con la carrera deberá ser presentada por escrito o verbalmente, especificando los datos personales del reclamante e indicando los detalles de su reclamación.

 

Cada reclamación  irá acompañada de una fianza de 30 €, que se devolverá si el jurado acepta la reclamación.

 

Las reclamaciones podrán presentarse hasta la hora de finalización del Trail.

 

Jurado de la prueba

El jurado de la prueba se constituirá para dirimir sobre las posibles reclamaciones que los participantes puedan presentar.

 

Estará compuesto por:

El Director de Carrera.
El Juez Principal
El Comisario responsable de la seguridad
Un representante de los participantes elegido por sorteo.

 

 

SEGURO DE RESPONSABILIDAD CIVIL

 

La prueba estará cubierta por un seguro de responsabilidad civil el cual no será válido en caso de imprudencia, negligencia o inobservancia de las leyes o el presente reglamento, así como tampoco los daños producidos en los desplazamientos, (Origen-Alcoi-Origen)

 

 

SEGURO DE ACCIDENTES

 

La organización contratará para todos los participantes un seguro de accidentes que les garantice su asistencia sanitaria en caso de un hipotético accidente.

Todos los participantes recibirán cumplida información sobre las coberturas y aplicación del seguro.

 

 

RESPONSABILIDADES

 

Los participantes toman parte en la marcha senderista bajo su responsabilidad. Sobre ellos recae la decisión de participar y realizar la marcha senderista.

 

Los participantes eximen a la organización de las reclamaciones o demandas basadas en supuestas acciones o no acciones de los participantes u otros que actúen en su favor, así como de las reclamaciones o demandas resultantes de los daños que puedan sucederles a los participantes y o a sus materiales, incluidos la pérdida o el extravío.

 

Los participantes deberán firmar los documentos que les requiera la organización como compromiso de aceptación de estas bases.

 

 

DERECHOS DE IMAGEN

 

La organización se reserva los derechos de las imágenes, tomando y recopilando fotografías, vídeo e información de la prueba, así como de utilizar todo este material para anuncios, relaciones públicas o cualquier otro propósito periodístico para promoción de la carrera.

 

En el caso de que en la entrada a meta los participantes que crucen esta, se hagan acompañar de menores de edad, la organización entenderá que sus padres o tutores le autorizan a publicar las fotos en las que estos aparezcan.

 

 

NORMAS DEL PARQUE NATURAL DE LA SIERRA DE MARIOLA

 

Estas normativas de obligado cumplimiento para todos los participantes se establecen para seguir conservando en perfecto estado estos espacios naturales  tan espaciales y singulares.

 

No está permitido:

 • Encender fuego o arrojar objetos en combustión.

 • Arrancar y o destruir plantas

 • Capturar, matar o molestar a las especies de fauna silvestre.

 • Tirar basuras o desperdicios.

 • Pasar por zonas de acceso restringido.

 

 

MARCHA SENDERISTA ECO-RESPONSABLE

 

LA MARXA SOLIDARIA CIUTAT D’ALCOI asume la condición de marcha Eco-Responsable.

 

Este tipo de marchas senderistas son las que son en todo momento son respetuosas con la montaña y tienen como objetivo el impacto nulo sobre el medio ambiente y la sensibilización a proteger un entorno natural excepcional. La organización va más allá de las normativas existentes para que la marcha sea un modelo de referencia, y que la actitud de los participantes se convierta en ejemplo para todos los corredores, excursionistas y visitantes.

 

El recorrido de la MARXA SOLIDARIA CIUTAT D’ALCOI, discurre por pistas, caminos y senderos transitados frecuentemente dentro y fuera del Parque Natural de la Serra de Mariola y Parque Municipal Natural del Racó de Sant Bonaventura, como es el caso del GR-7, SL y los PR que transcurren por las comarcas de l’Alcoià.

 

Durante la prueba, personal de los Parques Naturales y de la organización realizarán un seguimiento a lo largo del itinerario para comprobar el comportamiento de los participantes y visitantes, en los que ya es habitual la actitud de mantener la montaña en su estado natural. Por este motivo, la organización velará el estricto cumplimiento de las normas de respeto y conservación de los territorios, con el objetivo de que en ningún caso haya alteraciones en el recorrido, así como ningún tipo de vertido o residuo. Para ello, estarán debidamente señalizadas las zonas de avituallamiento y de depósito de residuos. Fuera de estos espacios, los participantes deberán cargar con sus residuos hasta su llegada a la meta como lo haría cualquier excursionista habitual.

©2011 Trail Solidari Ciutat Alcoi - CEM +QUEUNTRAIL

C/ Doña Amalia, 44 - 03801 - ALCOI

trailsolidariciutatalcoi@gmail.com  !  629027308