Reglament

ORGANITZACIÓ

 

El CLUB D’ESPORTS DE MUNTANYA +QUEUNTRAIL, organitza la segona edició del MIG TRAIL SOLIDARI CIUTAT D’ALCOI.

 

La prova se celebrarà el dissabte dia 19 de octubre de 2019 i començarà a las 08.30 hores des de l’avinguda País Valencià de la ciutat d’Alcoi.

 

La cursa atlètica pedestre te caràcter solidari, destinant la seua recaptació a programes, projectes i campanyes per a la lluita contra el càncer.

 

La cursa te un recorregut de 30 kilòmetres   amb un desnivell acumulat de 1.518 metres.

Vol fomentar també l’esport de muntanya des de el respecte a la natura i al territori, mostrant als participants la geografia, cultura i patrimoni natural de la comarca de l’Alcoià.

 

El traçat del Mig Trail Solidari Ciutat d’Alcoi transcorre pel Parc Natural de la Serra Mariola i Parc Municipal Natural del Racó de San Bonaventura, entre pistes, camins, seders, SL, PR i GR7.

 

DADES TÈCNIQUES

 

Desnivell positiu: 1.264 m.

Distància: 30 Km.

Superfície del recorregut:

 • 85% Sendes

 • 8% Asfalt

 • 4 % Pistes Forestals

 • 3% Via Verda

Dificultat Tècnica: Mitjana

Dificultat Física: Mitjana

Punt més Alt: 885 m. (Cim dels Dolomites)

Punt més baix: 540 m. (Línia de eixida i meta)

Temps màxim per a tancament: 6 hores.

 

 

PARTICIPACIÓ

 

La Cursa atlètica pedestre es desenvolupa en la modalitat d’EQUIPS  baix la modalitat de semi-autosuficiència.

 

Els equips estaran compostos per quatre individus que poden participar como independents o representar a Empreses, Clubs i Associacions.

 

Per a participar serà necessari:

 • Tenir 18 anys complits.

 • Conèixer y acceptar las condiciones del present reglament.

 • No tenir cap problema físic i de salut en general, que l’impedeixi el normal desenvolupament de la prova, previ signatura de document d’aptitud física.

 • Abonar la quota econòmica d’inscripció.

 

 

CATEGORIES

 

Els equips es podran inscriure en les categories Masculina, Femenina o Mixta, poden optar per una de las següents opcions:

           

 • Masculina (4 homes, o 3 homes  1 dona).

 • Femenina (4 dones, o 3 dones i 1 home).

 • Mixta (2 dones i 2 homes).

 

Cada una d’aquestes categories es dividirà a la vegada en altres tres, las quals se determinaran per la suma dels anys dels quatre components de l’equip:

 

Categoria         Sexe                  Edat                            Definició

M                      Masculina          72 a 150 anys             M-1

M                      Masculina          151 a 190 anys           M-2

M                      Masculina          191 anys en avant      M-3

F                       Femenina          72 a 150 anys             F-1

F                       Femenina          151 a 190 anys           F-2

F                       Femenina          191 anys en avant       F-3

X                       Mixta                 72 a 150 anys             X-1

X                       Mixta                 151 a 190 anys           X-2

X                       Mixta                 191 anys en avant       X-3

La inclusió de l’equip en cada una de les categories, s’establirà en base a les dades indicades en el formulari d’inscripció.

 

 

INSCRIPCIONS

 

Les inscripcions se realitzaran mitjançant l’apartat “Inscripcions” de la web www.trailsolidarialcoi.com, on estarà detallada tota la informació necessària per a realitzar l’esmentat tràmit.

 

La inscripció de l’equip sols serà vàlida quan l’organització així ho confirmi mitjançant comunicació directa al responsable del mateix i en dos comunicats.

 1. Comunicació de l’empresa “Mychip”, encarregada de gestionar les inscripcions, confirmant la recepció de l’ingrés econòmic i la inscripció provisional.

 2. Comunicació de l’organització “C.E.M. +QUEUNTRAIL”, confirmant la inscripció definitiva.

 

Serà necessari:

 • Omplir el formulari d’inscripció (Tots els camps)

 • Efectuar el pagament corresponent.

           

Una vegada realitzada la inscripció i aquesta estigues degudament confirmada, no hi haurà retornament de l’import econòmic donat el caràcter solidari de la prova, destinant la quantia a la lluita contra el càncer.

 

Els drets d’inscripció inclouen:

 • Participació en la cursa.

 • Abastiments en cursa i en meta.

 • Segur d’accidents.

 • Medalla “Aconseguit” a tots els participants que finalitzen la prova.

 • Samarreta oficial.

 • Bolsa del corredor/a.

 • La satisfacció d’haver contribuït a una bona causa.

 • Participar en els sortejos que se celebren entre tots els equips participants.

 

 

LÍMIT DE PARTICIPANTS

 

Les places d’inscripció son limitades, atenent a les indicacions i limitacions que ha disposat la Direcció General del Medi Natural de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana, en ares de una major protecció del territori i la fauna del Parc Natural de la Serra de Mariola.

 

Per a la edició 2019 el límit de participants es de 700.

 

 

CANVIS DE COMPONENTS D’EQUIP

 

En el cas de que per motius justificats, un membre de l’equipo tingues que ser substituït per un altre, de deurà tenir en compte el següent:

 • El canvi sols se podrà efectuar dintre del termini compres entre les 22:00 h. del dia 17 de setembre i les 18:00 h. del dia 05 d’octubre de 2019.

 • El canvi i per motius de la suma de les edats i de sexe, poden suposar la inclusió de l’equip en altra categoria.

(En l’apartat “inscripcions” de la web oficial www.trailsolidarialcoi.com queda detallat como procedir per a realitzar un canvi de component d’un equip).

 

 

CLASIFICACIONS 

 

Els equips participants aconseguiran la seua classificació oficial una vegada hagen passat per tots els controls de la cursa i hagen creuat la meta els quatre components del mateix, sent el temps oficial d’aquest, el que marqui l’últim-a corredor-a de l’equip que passi per línia de meta.

 

Les classificacions per equips i individuals seran exposades en lloc visible a la finalització de la prova i s’inclouran en la web del Trail Solidari Alcoi, www.trailsolidarialcoi.com.

 

Tots els participants que completen el recorregut i entren en meta dintre del límit horari, apareixeran en la classificació individual

 

 

TROFEUS

 

L’Organització entregarà els següents premis:

 

A - BANDERI als equips classificats en primer, segón i tercer lloc de cada categoria.

B - TROFEU “I som d’Alcoi” al primer equip patrocinat per una empresa de entre totes les categories que arribe a                meta.

C - TROFEU als equips campions absoluts en categoria masculina i femenina.

D - BANDERÍ a l’equip de totes les modalitats i categories que sumi més anys d’edat entre els quatre                                    components.

E - MEDALLA “FINISHER” a tots els participants que finalitzen la prova dintre del temps límit previst per a la                       prova.

F - TROFEU al club que en nom d’aquest inscrigui a més equips. Se tindrà en compte la suma d’equips en totes        les modalitats

 

Els Banderins i Trofeus s’entregaran de manera conjunta per categories conforme es completen els tres primers classificats de cada una d’elles.

 

Per a rebre els premis serà imprescindible estar present en la cerimònia d’entrega de trofeus. NO s’admetran representants.

 

Totes els inscrits que finalitzen la prova correctament rebran la medalla de “Aconseguit”.

L’entrega de banderins i trofeus als primers classificats de cada modalitat i categoria se celebrarà en cerimònia especifica i una vegada estiguin a meta els receptors dels premis

 

CONTROLS DE PAS (CP)

 

Els participants deuran passar obligatòriament per els controls de pas (CP) disposats per l’organització per a un millor control, seguretat i legalitat de la cursa.

 

 • S’establiran diferents punts de control, manuals  electrònics.

 • Estaran degudament senyalitzats.

 • Seran visats pels jutges de la prova.

 • No passar per algun d’ells comportarà la immediata desqualificació de l’equip.

 • L’organització se reserva la possibilitat de col·locar un punt de control o més en llocs del circuit no especificats.

 

 

UBICACIÓ DELS CONTROLS DE PAS

 

Ubicació                                 

Molí Payá                                              

Centre Solroja - Preventori                  

Molí Payá                                             

Ermita de Barxell                                  

Racó de Sant Bona Ventura                 

TEMPS

 

 • El temps màxim establert per a realitzar la cursa serà de 6 hores

 • S’estableixen temps màxims de pas per els Controls de Límit de Pas (CLP). Qui  superin el temps màxim establert al pas dels respectius controls seran desqualificats i convidats a abandonar la cursa.

 • Els participants que siguin desqualificats deuran entregar el seu Dorsal de control als jutges o membres de l’organització que li el demani. Si desitja recuperar el dorsal, ho podrà sol·licitar a l’organització en línia de meta.

 • Aquells que hagin segut desqualificats i desitgen completar el recorregut, ho podrà fer, però baix la seua total responsabilitat. Continuar el en circuit una vegada desqualificats, pot suposar un gran risc de seguretat per aquestes persones  un seriós problema per a l’organització, pel que preguem fer cas a les indicacions  consells de l’organització. Continuar al circuit una vegada comunicada la desqualificació, serà baix la total responsabilitat del/de la participant que així ho decideixi.

 

La cursa disposarà del Servei de “Jutge de tancament”. Aquest servei serà prestat por al menys dos jutges coneixedors del recorregut que tancaran la prova, per a garantir la seguretat dels participants i el compliment de l’horari. Aquest servei tindrà autoritat per a, si així ho consideres necessari, invitar a abandonar la prova a aquells participants als qui se li detectes mal estat físic, arribaren als controls fora de l’horari límit de pas, foren abastits fora dels espais indicats, o atemptaren contra el medi natural.

 

CONTROL LÍMIT DE TEMPS (CLP)

 

S’estableixen dos punts de control de temps per a garantir l’horari i la seguretat en tot el recorregut i per a tots els participants.

Ubicació                                                

Racó de Sant Bona Ventura

 

MAPA I LLIBRE DE RUTA

 

El trajecte discorre per sendes, pistes, camins, SL, PR y GR transitables. Podreu descarregar-vos el Track i el Llibre de ruta en la web www.trailsolidarialcoi.com. L’organització recomana descarregar-se la seua APP per a Androis i IOS (Trailsolidarialcoi) on podreu vorer el recorregut, llibre de ruta, accés a facebook, i més informació interessant.

 

 

SEGURETAT

 

En cas de  condicions meteorològiques adverses, o per altres raons de seguretat per als los participants i del territori, l’organització se reserva el dret a cancel·lar, parar la prova, modificar el recorregut o a variar els límits horaris.

 

EN EL CAS DE QUE LA GENERALITAT VALENCIANA, A MITJANSANT ELS EUS REPRESENTANTS DE LA CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT U ALTRES AUTORITATS COMPETENTS DECRETE ALTERTA 3 PER A EIXE DIA, LA PROVA QUEDARÀ SUSPESA.

(En aquest cas, aliè a l’organització, las quotes d’inscripció no seran tornades i seran destinades a la lluita contra el càncer).

 

La suspensió de la prova serà  comunicada als participants mitjançant correu  electrònic, en la nostra pàgina web i Facebook.

 

Per seguretat dels participants, serà obligatori seguir les indicacions dels membres de l’organització, els quals estaran degudament identificats.

 

L’organització disposarà de personal sanitari i mitjans de transport en punts estratègics del recorregut i d’un pla de rescat  evacuació en cas de necessitat, així com de personal especialitzat encarregat de vetlar per la seguretat dels participants.

 

 

ABANDONS I RETORNS A ALCOI

 

En caso d’abandonament d’algun participant, es obligatori comunicar-ho en el control de pas més pròxim o als components de l’equip “Jutge de tancament” o a membres de l’organització en ruta o en abastiments, i entregar-los el “Xip”.

 

Els participants que abandonen o siguin desqualificats de la competició  el seu estat els permès desplaçar-se, deuran dirigir-se al punt d’evacuació més proper. L’organització disposarà d’un servei de retorn a Alcoi per aquells participants que abandonen la competició i no puguin fer-ho pels seus propis mitjans. Els serveis de retornament (quan no siguin emergències), es realitzaran al completar la capacitat dels vehicles disposats, o a la finalització de la prova en eixe punt.

 

PUNT DE RETORNS

 

Ubicació                                               

Casetes del Salt                                     

Preventori                                               

Casetes del Salt                                    

Ermita de Barxell                                   

Racó de Sant Bonaventura                   

Font del Quinzet                                    

En cas de necessitat d’evacuació per accident o lesió greu que impedeixi l’aproximació a peu a un dels punts de retorno, es deurà contactar amb l’organització cridant al número de telèfon d’emergències facilitat per l’organització (inclòs al dorsal), i per tots els mitjans possibles per activar l’operatiu de rescat.

 

 

ABASTIMENTS

 

L’organització disposarà al llarg del recorregut d’abastiments amb aliments líquids i sòlids.

 

Els abastiments tenen la funció de contribuir a l’aportació de líquid i aliment de manera complementaria als productes que lògicament deu portar cada participant, donat el caràcter d’autosuficiència de la prova.

 

Atenent a la voluntat de l’organització de respectar els conceptes de cursa eco-responsable, en els abastiments no s’entregaran gots ni botelles per a servir líquids, pel que  els participants deuran portar els seus bidons o recipients para tal fi.

 

El consum de líquids sols es podrà fer fet us dels gots i bidons de cada participant, mai directament de les botelles de l’organització.

 

Tots els abastiments estaran degudament senyalitzats.

 

Dintre de la zona d’abastiment se disposaran  contenidors per a depositar els residus.

 

L’abastiment d’aliments y líquids als participants tan sols se podrà realitzar en els abastiments oficials de l’organització, pel que queda totalment prohibit oferir abastiment fora d’aquestes zones. Infligir aquesta norma comportarà la immediata desqualificació de l’equip.

 

Els participants deuran tenir en compte les distancies entre abastiments per administrar les seues ingestes.

 

Els participants deuran fer gala de la seua solidaritat consumint els productes necessaris i tenint en compte als participants que queden per arribar.

 

Ubicació dels abastiments: (Provisional)

Ubicació                                Dotació                         

Carretera del Salt                  Líquid

Molí dels Arquets                  Líqud i Sòlid                               

Ermita de Barxell                   Líquid                              

Font del Quinzet                    Líquid                              

Meta                                      Líquid – Sòlid

                                                            

 

CONTROL D’EIXIDA

 

Previ  a l’inici de la cursa s’efectuarà un control obligatori per a poder accedir al recinte tancat d’eixida.

 

 • Es verificaran els dorsals, la composició dels equips i el material obligatori.

 • Es realitzarà un control de signatures com acceptació de compromís de respecte las espais naturals, fauna i flora.

 • Es verificarà el marcatge amb el número de dorsal en las barretes, gels i demés aliments empaquetats que porten els participants.

 

 

DORSALS

 

Els participants deuran portar en tot moment els dorsals facilitats per l’organització situats en la part davantera i de manera visible.

 

 • No es poden retallar, tapar, doblar ni modificar.

 • Els dorsals corresponents a equips que participen en nom d’empreses s’identificaran amb el logotip d’aquesta.

 • Els dorsals corresponents a equips independents s’identificaran amb numeració.

 • Per recollir el dorsal, els participants deuran presentar obligatòriament el seu DNI.

 

 

DIRECCIÓ DE CURSA I COMISSARIS

 

El Director de Cursa es el  màxim responsable del desenvolupament de la prova.

 

El Director de Cursa, comissaris i jutges podran retirar de la competició a un corredor, corredora o equip, quan consideren que este-a o estos-as tinguin debilitades les seues capacitats físiques o tècniques com a conseqüència de la fatiga, o les seues condicions no siguin las apropiades para continuar en la cursa. Així mateix, podran desqualificar als participants que actuen de forma irresponsable e irrespectuosa davant els membres de l’organització, senyalitzacions, elements naturals i patrimoni monumental  artístic.

També podran desqualificar-los per infringir qualsevol de les normes establertes en aquest reglament.

 

El Director de Cursa podrà suspendre, acurtar, neutralitzar o detenir la cursa, per seguretat o causes de força major que així ho aconsellen.

 

Els jutges son els responsables del desenvolupament de la competició i de vetlar per el compliment estricte d’aquest reglament.

 

 

MATERIAL PERSONAL ACONSELLAT I OBLIGATORI

 

S’aconsella als participants disposar, per la seua pròpia seguretat i comoditat, del següent material:

 

Aconsellable:

 • Motxilla

 • Ulleres de Sol

 • Mapa

 • Gorra o “buff”

 • Bolsa porta residus

 • Crema solar i vaselina o crema hidratant.

 • Xiulit

 • GPS

 • Xubasquero

 • Jaqueta Tallavent

 • Telèfon Mòbil (Per a cridades d’emergència)

 

Obligatori:

 • Bidó o recipient per a líquid. Mínim 1 litre. (Hi haurà control)

 • Menjar (La prova es d’autosuficiència)

 • Frontal de llum o llanterna.

 • Imperdibles per al dorsal.

 • Manta Tèrmica

 

 

SERVEI DE GUARDARROBA

 

Hi haurà un servei de guarda roba per als participants, el qual s’obrirà una hora i mitja abans de l’inici de la prova,  se tancarà trenta minuts abans de l’inici de la prova. Tornarà a obrir-se en el moment arribi el primer participant a meta.

 

 • Les borses es recolliran en el mateix lloc que es depositaren.

 • Las borses deuran estar perfectament tancades i sense objectes solts a l’exterior.

 • Per a fer us del servei de guarda roba serà imprescindible presentar el dorsal i el DNI.

 • Tan sols s’admetrà una borsa per participant.

 • Per a recollir la borsa, una vegada finalitzi la prova, serà necessari presentar el dorsal i DNI, o justificant de l’organització.

 • En cap cas las borses oblidades s’enviaran a cap destí.

 • L’organització no es fa responsable dels objectes de valor que pogueren contenir les borses depositades.

 

 

DESQUALIFICACIONS

 

Serà motiu de desqualificació:

 • No passar el control d’eixida.

 • No passar per els controls de pas. (CP).

 • Ser abastit fora de les zones previstes per l’organització.

 • Superar el límit horari de un CLT

 • No socórrer a un participant que demani auxili.

 • Demandar ajuda sense necessitar-la.

 • No complir las normes del Parc Natural de la Serra de  Mariola.

 • Tirar brossa o deixalles fora dels llocs indicats.

 • “Doping”

 • Transitar per fora dels senders o camins pertanyents al recorregut.

 • Utilitzar transport exterior.

 • Incorrecció en la disposició dels dorsals.

 • No complir les indicacions dels jutges i comissaris.

 

 

INFORMACIÓ GENERAL

 

L’organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetlarà per a evitar-los.

 

Està prohibit als participants, participar algun tipus de mascota.

 

L’organització es reserva el dret de modificar las bases d’aquest reglament o suspendre’l, atenent a causes de força major. En aquest cas, es comunicaria a tots els inscrits.

 

Al inscriure’s, tot participant accepta sense reserves el present reglament i es compromet a respectar-lo, així como l’ètica de la cursa i la normativa annexa. Així mateix, certifica que no pateix cap malaltia, afecció o deficiència física que l’impedeixi realitzar la prova amb total normalitat.

 

 

RECLAMACIONS

 

Qualsevol reclamació a aspectes relacionats amb la cursa deurà ser presentada per escrit o verbalment, especificant les dades personals del reclamant i indicant els detalls de la seua reclamació.

 

Cada reclamació  anirà acompanyada d’una fiança de 30 €, que es tornarà si el jurat accepta la reclamació.

 

Les reclamacions podran presentar-se fins l’hora de finalització del Mig Trail.

Els equips podran fer us dels seus Tracks per a ala seva defensa.

 

Jurat de la prova

El jurat de la prova es constituirà para dirimir sobre las possibles reclamacions que els participants puguin presentar.

 

Estarà composat per:

 • El Director de Cursa.

 • El Jutge Principal.

 • El Comissari responsable de la seguretat.

 • Un representant dels corredors escollits per sorteig.

 

 

SEGUR DE RESPONSABILITAT CIVIL

 

La prova estarà coberta per un segur de responsabilitat civil, el qual no serà vàlid en cas d’imprudència, negligència o inobservança de las Lleis o el present reglament, així com tampoc els danys produïts en els desplaçaments, (Origen-Alcoi-Origen).

 

 

SEGUR D’ACCIDENTE

 

L’organització contractarà per a tots els participants un segur d’accidents que els garanteixi la seua assistència sanitària en cas d’un hipotètic accident.

Tots els participants rebran complida informació sobre les cobertures i aplicacions del segur.

 

 

RESPONSABILITATS

 

Els participants prenen part en la cursa baix la seua responsabilitat. Sobre ells recau la decisió de participar i realitzar la cursa.

 

Els participants eximeixen a l’organització de las reclamacions o demandes basades en suposades accions o no accions dels participants u altres que actuen al seu favor, així com de les reclamacions o demandes resultants dels danys que puguin succeir-los als participants i o als seus materials, inclosos la pèrdua o el extraviament.

 

Els participants deuran signar els documents que els sol·licite l’organització com compromís d’acceptació d’aquestes bases.

 

 

DRETS D’IMATGE

 

L’organització es reserva els drets de les imatges, prenent i recopilant fotografies, vídeo i informació de la prova, així com d’utilitzar tot aquest material per a anuncis, relacions públiques o qualsevol altre propòsit periodístic per a promoció de la cursa.

 

En el cas de que en l’entrada a meta els participants que creuen aquesta, es facin acompanyar de menors d’edat, l’organització entendrà que els seus pares o tutors l’autoritzaran a publicar les fotos en les que aquets apareguin.

 

 

NORMES DEL PARC NATURAL DE LA SERRA DE MARIOLA

 

Aquestes normatives d’obligat compliment per a tots els participants s’estableixen per a seguir conservant en perfecte estat aquests espais naturals  tan espacials i singulars.

 

No està permès:

 • Encendre foc o tirar objectes en combustió.

 • Arrancar i o destruir plantes.

 • Capturar, matar o molestar a las especies de fauna silvestre.

 • Tirar brossa o deixalles.

 • Passar per zones d’accés restringit.

 • Transitar campo a través.

 

 

CURSA ECO-RESPONSABLE

 

El MIG TRAIL SOLIDARI CIUTAT D’ALCOI assumeix la condició de cursa Eco-Responsable.

 

Aquest tipus de curses son las que en tot moment son respectuoses amb la muntanya i tenen com objectiu l’impacte nul sobre el medi ambient i la sensibilització a protegir un entorn natural excepcional. L’organització va més en lla de les normatives existents per a que la cursa sigui un model de referència, i que l’actitud dels participants es converteixi en exemple per a tots el corredors, excursionistes i visitants.

 

El recorregut del MIG TRAIL SOLIDARI CIUTAT D’ALCOI, transcorre per pistes, camins i senders transitats freqüentment dintre i fora del Parc Natural de la Serra de Mariola i Parc Municipal Natural del Racó de Sant Bonaventura, como es el cas del GR-7, SL i els PR que transcorren per les comarques de l’Alcoià.

 

Durant la prova, personal dels Parcs Naturals i de l’organització realitzaran un seguiment al llarg de l’itinerari per comprovar el comportament dels participants i visitants, en els que ja es habitual l’actitud de mantenir la muntanya en el seu estat natural. Per aquest motiu, l’organització vetlarà l’estricte compliment de les normes de respecte i conservació dels territoris, amb l’objectiu de que en ningun cas haja alteracions en el recorregut, així com ningun tipus d’abocament o residu. Per això, estaran degudament senyalitzades les zones d’abastiment i de depòsit de residus. Fora d’aquest espais, els participants deuran carregar amb el seus residus fins a la seua arribada a la meta com lo faria qualsevol excursionista habitual.

 

Finalitzada la prova, el C.E.M. +QUEUNTRAIL, entitat organitzadora. es compromet a revisar tot el circuit per a retirar qualsevol deixalla i valorar l’estat del recorregut, així com a aplicar las mesures correctores que siguin precises per a mantenir el recorregut en perfecte estat.

©2011 Trail Solidari Ciutat Alcoi - CEM +QUEUNTRAIL

C/ Doña Amalia, 44 - 03801 - ALCOI

trailsolidariciutatalcoi@gmail.com  !  629027308